Powered by Blogger.

Friday, June 10, 2011

good night children




salam dihulurkan dari jauh kepada anda semua
malam nih nak bagi tazkirah ringkas sebelom tidoq.mungkin korang rasa benda nih untuk budak budak.
tapi meklah rasa kalau meklah tanya korang semua,mungkin salah satu daripada korang akan jawab dengan nada yang teragak agak.

soalannya berbunyi begini :
Adakah anda tahu bahawa tidor pon ada adab adabnya?

A) errr..... ye,saye tau. tapi saya pershaitan kan saja. ape susah nak tido.baring,golek golek siket,aleh aleh misti terlelap punya.

B) laaaaaa,ada adab jugak ke kalau nak tidor??selama hidop 20 tahun ni,tak penah pulak saya dengar adab adab tido

C) yang saya tau tido kena tutop lampu,pasang ubat nyamuk,bukak kipas kuat kuat..heaven beb!

mari kita muhasabah diri masing masing.seperti yang kita tau,nabi adalah contoh teladan yang baik.apa salahnya kalau kita ikot sunnah nabi.xsusah pon adik kakak semua.senang je nak topup pahala kan??tapayah susah payah keluar duwit,nak pergi kedai untok beli topup... =)





 senang kan adab adab nak tidor?????
oke lah,meklah pon nak tidor jugak nih.baibai semua.nite!

2 comments:

hanim Nabilah June 10, 2011 at 9:08 AM  

cumil je..hehe
oit cantek nye belog awak,,kalo students tgk mesti ari2 nak bukak sbb too colourful:D

Anonymous,  June 11, 2011 at 2:42 AM  

haha..cantek belog colorful..
tp nk tegur untuk lg menyantikkannya pun..
biasalah..u pggil i,i decorate belog ini pun.. ahahahahaha...
spatutnya pun u kne letak

'meklah punya belog' dan letak nama u kt atas or tepi..
lg satu ahh, color yg u buat utk nama ah, u mesti tukarnya pun.. contohnya: red(letak wrna yellow) green(letak wrne biru) dan seterusnya...
supaya ah, org akn terkejutnya punn..aha ~!! itu sje i nk bgtau ah..jupe lg... hahaha

  © Bella's copyright by meklah c:

scroll ke atas